Αυτό που η φωτογραφία αναπαράγει για πάντα

συμβαίνει μόνο μία φορά!!!

Με αφορμή την νίκη της Κατερίνας Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο αυτές τις μέρες, (όσοι δεν με ξέρετε είμαι λάτρης της γυμναστικής), πήρα την απόφαση να γράψω αυτό το άρθρο και να σας μιλήσω για την αξία της φωτογραφίας. Μα καλά θα μου πείτε, τι σχέση έχει η Στεφανίδη με την φωτογραφία; Θα σας πώ.

Από προχτές που πήρε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ, παντού βλέπω φωτογραφίες της με τα συναισθήματα που είχε αυτή η κοπέλα μετά την επιτυχία της! Χαρά, ευτυχία, ανακούφιση! Οι εικόνες της έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να περιγράψουν αυτή την μία και μοναδική στιγμή από την νίκη της στο Λονδίνο το 2017! Ε! Εντάξει…έχει ξαναπάρει χρυσό η κοπέλα και θα ξαναπάρει! Όμως η στιγμή του Λονδίνου 2017 δεν θα ξαναέρθει!

Όταν με ρωτούν πόσο κοστίζει μία φωτογραφία, πολλές φορές θέλω να πώ 1000αδες ευρώ. Μα θα μου πείτε…υπερβολές….αφού κοστίζει λίγα ευρώ…Εδώ θα σας απογοητεύσω..

Αν αναλογιστεί κανείς, κρατώντας ή βλέποντας μία φωτογραφία, την αξία που έχει το περιεχόμενό της, από τα πρόσωπα που απεικονίζει, την στιγμή για την οποία έχει τραβηχτεί και την χρονολογία που έχει τραβηχτεί, θα καταλάβει και το μέγεθος της αξίας της…

Η αξία της φωτογραφίας μεγαλώνει, μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο και κατανοούμε την αξία της μετά από πολλά πολλά χρόνια. Όπως και με τα γηρατεία….Μόνο όταν γεράσουμε αναλογιζόμαστε τι χάσαμε, τι χαρήκαμε και τι αγνοήσαμε σε αυτή τη ζωή. Έτσι λοιπόν και με την φωτογραφία….μην αφήνετε τις στιγμές να φεύγουν…γιατί να είστε σίγουροι, αν δεν τις έχετε αποθανατίσει…..όταν περάσουν τα χρόνια θα το έχετε μετανιώσει.

Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε, πόσο κοστίζει μία φωτογραφία, σκεφτείτε πόσο κοστίζει η φωτογραφία του μωρού σας μετά από 20 χρόνια, πόσο κοστίζει η φωτογραφία από τον γάμο σας όταν θα είστε 70 χρονών και πόσο κοστίζει η φωτογραφία της γιαγιάς σας που δεν είναι πλέον κοντά σας…

Σας φιλώ!

(Αν θέλετε να διαβάζετε περισσότερα άρθρα ή νέα μου, πατήστε εδώ . Αφήστε το όνομα σας, το e-mail σας -στο πεδίο τηλέφωνο γράψτε 000 – και στο πεδίο μήνυμα γράψτε : θέλω να λαμβάνω νέα σας).