Μεγάλη η τιμή, το να είσαι ο φωτογράφος ενός ζευγαριού…μίας οικογένειας…να είσαι ο οικογενειακός τους φωτογράφος!

Σας ευχαριστώ!

Σε αυτό το τελευταίο άρθρο μου για το 2017, θέλω να αναφερθώ, στο ότι είναι μεγάλη η τιμή αλλά και μεγάλη η ευθύνη, το να είσαι ο φωτογράφος ενός ζευγαριού, μίας οικογένειας. Και από απλά ένας φωτογράφος, να γίνεσαι ο οικογενειακός τους φωτογράφος.

Ναι…είναι μεγάλη ευθύνη το να είσαι φωτογράφος αλλά επίσης και μεγάλη ευθύνη και πολύ σοβαρή απόφαση το να επιλέξει κανείς φωτογράφο.

Η επιλογή του φωτογράφου δεν πρέπει να γίνεται με το κριτήριο….. «Μα πρέπει να έχω φωτογράφο στον γάμο μου, ας επιλέξω έναν να είναι και οικονομικός…..θελω να επενδύσω περισσότερα στο νυφικό»

Θα παίρνατε το ρίσκο να αφήσετε το παιδί σας σε μία baby sitter που δεν σας εμπνέει εμπιστοσύνη για λίγα χρήματα; Θα βάζατε κάποιον στο σπίτι σας, επειδή απλά θα σας χτύπαγε το κουδούνι και θα τον βλέπατε για πρώτη φορά και θα σας έδινε σοκολατάκια δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας; Θα ράβατε το νυφικό σας εκεί όπου θα παραγγέλνατε την τούρτα σας επειδή ήταν προσφορά ή πακέτο; Με ποιον λοιπόν κριτήριο επιλέγει κανείς φωτογράφο;

Είναι ευθύνη να επιλέγει κανείς φωτογράφο. Γιατί πολύ απλά πρόκειται να διαχειριστεί για λογαριασμό σας κάτι πολύ πολύτιμο…..και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τις αναμνήσεις σας, δηλαδή, μία πολύ μεγάλη και ανεκτίμητη συναισθηματική περιουσία! Δεν πας στο γραφείο του, σου δίνει κάτι και δεν τον ξαναβλέπεις. Μπαίνει μέσα στο σπίτι σου, στις πολύ προσωπικές σου στιγμές. Άρα δεν πρέπει κανείς να τον επιλέγει τυχαία και χωρίς κριτήρια…!

Εδώ λοιπον ειμαι εγώ! Που έχω την τιμή οι άγνωστοι αρχικά άνθρωποι, να με εμπιστεύονται για τις στιγμές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να με βάζουν μέσα στα σπιτια τους και να με κάνουν κομμάτι της ζωής τους για πάντα…γιατί πολύ απλά, όταν μπω, δεν βγαίνω ποτέ μέσα από αυτά! Βλέπετε μπαίνω στα σπίτια τους και βιώνω εμπειρίες μαζί τους. Τους συμβουλεύω και ειμαι δίπλα τους από την αρχή ως το τέλος. Βιώνω το άγχος και την προσμονή τους στην προετοιμασία του γάμου τους! Την ευτυχία στα πρόσωπά τους, στην φωτογράφηση εγκυμοσύνης. Στην γέννηση του παιδιού τους.

Την κούραση, την αυπνία αλλά και τον τίτλο «Είμαι μαμά..είμαι μπαμπάς» και όχι πλέον γαμπρός και νύφη. Και στην συνέχεια τα δάκρυα τους, στην βάπτιση του παιδιού τους…και σε όποια άλλη στιγμή επιλέγουν να είμαι πλάι τους. Μοιράζονται μαζί μου στιγμές πολύ προσωπικές που κανείς δεν θα μοιραζόταν, παρά μόνο σε κάποιον που θα εμπιστευόταν με κλειστά μάτια!

Είμαι μία φωτογράφος, ευτυχισμένη με αυτό που κάνει, όχι γιατί πρωτίστως πληρώνομαι γι αυτό, αλλά γιατί εκτός του ότι εμπιστεύονται εμένα, μου εμπιστεύονται κάτι τόσο πολύτιμο και γι αυτό δεν μπορώ να πώ τίποτα άλλο εκτός από ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η φωτογράφος σας!

Και γι αυτό το λόγo δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα από τα ζευγάρια μου ή από τα μωρά μου! Για μένα είναι όλοι και όλα οικογένεια!

Δεν υπάρχουν για μένα αγαπημένες και μη ιστορίες. Πώς θα μπορούσα άλλωστε; Πίσω από κάθε ιστορία για μένα είναι οι άνθρωποι. Γιατί η κάθε ιστορία έχει το δικό της χρώμα, αρχή, μέση και τέλος. Και η κάθε ιστορία διηγείται κάτι διαφορετικό. Έτσι, όταν ξεκίνησα αυτό το άρθρο, επέλεξα μία φωτογραφία από κάθε ιστορία που έχω αποτυπώσει το 2017. Δεν έδωσα έμφαση στο να δημοσιεύσω αυτή που θα με αναδείξει περισσότερο σαν καλλιτέχνη. Γιατί πίσω από κάθε εικόνα μου, εγώ βλέπω τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που μοιράστηκαν μαζί μου, τις ανησυχίες τους, την ζωή τους, στιγμές αυτής και άλλες πολλές καταστάσεις. Τους ανθρώπους που με επέλεξαν και με εμπιστεύθηκαν.

Σας χαιρετώ για το 2017 και σας εύχομαι καλή χρονιά και όλα τα καλά να σας φέρει διπλά το 2018!

Χαρούλα, Γιώργο & Αναστασία, Ειρήνη, Τάσο, Μαρία & Γιώργο, Αναστασία, Νίκο & Δέσποινα, Αρετή, Κώστα & Μελίνα, Μαρία, Δημήτρη & Αριάδνη, Λεωνίδα & Ανθή, Πέτρο & Νικολίτσα, Γεωργία, Μιχάλη και Άρη, Βάνα, Χάρη & Μπέμπα, Τίνα, Θανάση & Μπέμπα, Αιμιλία, Γιώργο & Μπέμπα, Μαρία & Ελένη, Σόνια & Αλίκη, Βάσω & Μιχάλη, Μαρία & Διαμαντή, Τατιάνα & Δημήτρη, Δήμητρα & Απόστολε, Αργυρώ, Παναγιώτη & Μαρία, Ευαγγελία, Άρη & Απόστολε, Βιβή, Κωνσταντίνε & Γιώργο, Φροσω & Αντώνη, Δάφνη & Michael, Ελευθερία & Γιάννη, Μαριάννα, Βασίλη και Κράκερ, Σοφία, Θέμη & Παναγιώτη και Γιώργο & Κατερίνα……..σας ευχαριστώ!