Αλήθειες και ψέματα στην προετοιμασία ενός γάμου!

Φωτογράφηση γάμου Αντώνης & Φρόσω Κτήμα Jockey

Στα τόσα χρόνια που είμαι φωτογράφος…..τις περισσότερες φορές αυτό που αντικρίζω σε ένα γάμο είναι νύφες αγχωμένες. Και λέω νύφες…γιατί κακά τα ψέματα, αυτές τραβάνε όλη την πίεση της ημέρας. Και όχι μόνο της ημέρας αλλά και όλης της προετοιμασίας του γάμου. Από την ώρα που θα πουν το μεγάλο ναι, ξεκινάει ένας «γολγοθάς» πολλές φορές τρεξίματος, για να τα οργανώσουν όλα. Οι απόψεις που ακούν πολλές…πάρα πολλές….και δεν είναι λίγες οι φορές που οι νύφες πανικοβάλονται στο τι τελικά ισχύει και τι όχι. Θα μπορούσα να γράφω ατελείωτες ώρες γι αυτό…αλλά είπα να περιοριστώ σε 10 πραγματάκια και να βάλω μία δόση χιόμορ μέσα…για να κάνω τις μελλοντικές νυφούλες να χαλαρώσουν.

1.Μην ξεκινήσεις την προετοιμασία ένα χρόνο πριν. Και ένας μήνας πριν καλά είναι.

Σε καμία περίπτωση δεν θα συντιστούσα κάτι τέτοιο, ειδικά αν ο γάμος είναι καλοκαίρι. Όταν έχεις αρκετούς μήνες μπροστά σου, πριν την μέρα σου…έχεις τον χρόνο να τα οργανώσεις όλα από νωρίς, να επιλέξεις τους επαγγελματίες που θες και σου εμπνέουν εμπιστοσύνη και να φτάσεις στην ημέρα του γάμου σου χωρίς μεγάλο πανικό (γιατί έναν πανικό θα τον έχεις). Να έχεις μέρες να κάνεις τα μποντέ σου…την λεύκανση στα δόντια…κλπ κλπ

2. Μην επιλέξεις φωτογράφο για τον γάμο σου. Θα σου βγάλω εγώ κάτι τέλειες φωτογραφίες με το I-phone 7..8…(σε ποιο είμαστε τώρα βρε παιδιά;)!

Ζητάνε πολλά λεφτά και τι κάνουν; Ένα κουμπί πατάνε…(θα συμπληρώσω). Πολλά , μα πολλά ζευγάρια πέφτουν στην παγίδα αυτή ή δεν δίνουν έμφαση στην επιλογή του φωτογράφου τους με αποτέλεσμα να το μετανιώνουν πάρα πολυ μετά τον γάμο τους. Η φωτογραφία γάμου, είναι επένδυση ζωής. Κάτι που παίρνει αξία μέρα με τη μέρα…χρόνο με το χρόνο. Αν σκεφτεί κανείς το ποσό που διαθέτει ένα ζευγάρι για όλο το γάμο του, θα δει ότι ο φωτογράφος καταλαμβάνει ένα μικρό μόνο ποσοστό σε σχέση με όλο το γάμο….και είναι το μόνο μέσο…που εκτός από στιγμές, συναισθήματα και εικόνες…..θα περιγράφει τι υπήρχε και τι δεν υπήρχε σε όλο το γάμο. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να κάνω χιόμορ…σε αυτό..αλλά κυκλοφορούν αρκετά άρθρα στο διαδίκτυο με αυτό το θέμα, που είμαι σίγουρη ότι θα σας κάνουν να γελάσετε.

3. Μην κάνεις μία πρόβα για το νυφικό κάνε τουλάχιστον 10.

Και μετά η νύφη θα έχει βγάλει κάλους από το περπάτημα….Κάνε αυτό που νιώθεις. Αν σου κάνει κλικ το πρώτο νυφικό που θα βάλεις, αν θέλεις κάνε άλλη μία έρευνα αγοράς για να νιώσεις καλύτερα εσύ και μετά επέλεξε αυτό που έκλεψε την καρδιά σου. Αν αρχίσεις να υπερβαίνεις τα 3-4 , το μυαλό αρχίζει και μπλοκάρει και τελικά η επιλογή δεν είναι πάντα και η πιο αγαπημένη.

4. Μην δει ο γαμπρος το νυφικο….είναι γρουσουζια.

Ξέρουμε καλά…ότι δεν εξαρτάται από αυτό ένας πετυχημένος γάμος…αλλά από την αγάπη, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη….Εγώ θα έλεγα….μη δει ο γαμπρός το νυφικό….άσε τον να έχει αγωνία για όταν θα σε δει. Μπορείς όμως να του πείς…κάποια στοιχεία για παράδειγμα….. «Να μωρό μου…είπα να διαφέρω…και επέλεξα να είναι πράσινο το νυφικό μου!»

5. 8:00 ο γάμος….να βάλεις νυφικό στις 07:30.

Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι εφικτό…εκτός αν η εκκλησία είναι μέσα στο ίδιο το σπίτι!!! Που και μέσα στο ίδιο το σπίτι να είναι, θες ένα 10 λεπτο να βάλεις νυφικό (και όμως ναι…. «καλέ που είναι η Μαρία να με ντύσει; Σιγά κορίτσια τα μαλλιά μου….όχι από πάνω το νυφικό…από κάτω…….! Α δεν έχει φερμουαρ το νυφικό….είναι με κουμπιά και κόπιτσες), κάντε τα 15 τα λεπτά, ε να μην πας και μία τουαλέτα; Δεν γίνεται.

6. Μην είσαι πολύ ώρα βαμμένη θα χαλάσει το μακιγιάζ.

Φυσικά και ισχύει κάτι τέτοιο…..αν βαφτείς μόνη σου και δεν είσαι make up artist. Δεν νομίζω να υπάρχει νύφη που θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο εκτός αν όντως ήταν make up artist. Το καλό μακιγιάζ δεν παθαίνει τίποτα ακόμα και 12 ώρες και αν περάσουν. Οι τεχνικές και τα προιόντα είναι τέτοια που σας εξασφαλίζουν τη διάρκεια και την σταθερότητα του μακιγιάζ σας. Γι αυτο εξάλλου επιλέγεις επαγγελματίες.

7. Μην περπατάς μέσα στο σπίτι με το νυφικό…θα λερωθεί……

Πιστέψε με…μέχρι να πάς στον γαμπρό…θα έχει σκουπήσει το νυφικό σου, τουλάχιστον ένα πεζοδρόμιο και όλη τη διαδρομή μέχρι τον γαμπρό. Να μην πώ για το τέλος της ημέρας έτσι; Οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε το γάμο σου.

8. Θέλουμε να είμαστε έτοιμες την ίδια ώρα με την νύφη (όχι για την νύφη!)

Φυσικά….αν παντρεύεστε την ίδια μέρα και στην ίδια εκκλησία με την νυφή! Ελληνικό χαρακτηριστικό αυτό καθώς ο Έλληνας είναι και της τελευταίας στιγμής αλλά και θέλει να κλέβει τις εντυπώσεις παντού και πάντα. Όμως την μέρα που μία γυναίκα ντύνεται νύφη, είναι η μέρα της. Η δική της μέρα και με το να είναι όλοι έτοιμοι και περιποιημένοι αρκετή ώρα πριν από την νύφη, την τιμούν για την πιο σημαντική μέρα της ζωής της. Αυτό μπορεί να πανικοβάλει μία νύφη…καθώς η πίεση που δέχεται είναι τεράστια.

9. Ωχ έφυγε ένας πόντος από το νυφικό σου Μαίρη… (όχι για την νύφη!)

Ακόμα και να έχει γίνει κάτι τέτοιο…δεν το λέμε ποτέ μα ποτέ, ποτέ στη νύφη.

10. Δεν υπάρχει άσχημη νύφη, γιατί δεν υπάρχει άσχημη γυναίκα.

Ξέρω…θες να εντυπωσιάσεις τον καλό σου…και έχεις άγχος. Πίστεψε με όμως…είσαι πανέμορφη και έχεις επαγγελματίες δίπλα σου να σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη από ότι είσαι. Εσύ απλά χαμογέλα και άσε την προσωπικότητα σου να ομορφύνει τα πάντα.

Όπως έκανε και η Φρόσω. Μία πολύ όμορφη νύφη…που πριν από 1 εμδομάδα παντρεύτηκε τον καλό της τον Αντώνη μετά από 6,5 χρόνια κοινής πορείας. Ένα όμορφο πρωινό Κυριακής στην ηλιόλουστη Αθήνα που δεν ξέρω..με έκανε να νιώσω ότι είχε κάτι από παλιά!

Με την Φρόσω και τον Αντώνη, ήρθαμε πιο κοντά εγώ και ο Άκης καθώς είχαμε πάει ένα Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα Κορινθίας για την Pre Wedding φωτογράφησή τους και όπως ήταν αναμενόμενο…περιμέναμε πώς και πώς τον γάμο τους..

Τώρα εγώ περιμένω..τα κοψίδια για το άλλο ΣΚ…!

Παρακάτω η ιστορία του γάμου τους…μέσα από την δική μου ματιά! Love you guys!!!