Φωτογράφηση Βάπτισης του μικρού Ηλία

28/3/2013

Όταν η φίλη μου η Κατερίνα μας είπε να αναλάβουμε την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση της βάπτισης του γιου της Ηλία, πετάξαμε στα σύννεφα από την χαρά μας!!! Το να είμαι σαν φίλη αλλά και σαν επαγγελματίας δίπλα στην φιλενάδα μου, με έκανε να νιώσω υπέροχα!
Περίμενα πώς και πώς την μέρα της βάπτισης του μικρού μας Ηλία! Μια εβδομάδα πριν πήγαμε στο σπίτι τους για το family moments που κάνει ο Κώστας. Εκεί συνεννοηθήκαμε για τις τελευταίες λεπτομέριες, ήπιαμε το καφεδάκι μας και κοιτάζαμε έξω από το παράθυρο που έριχνε χιονόνερο και παρακαλάγαμε να μην βρέχει στην βάπτιση. Όλη η εβδομάδα κύλησε με ήλιο και έλεγα στο Κατερινάκι «έλα μια χαρά καιρό θα έχουμε στην βάπτιση και έχω πάει και έχω δει και την εκκλησία και έχει super σημεία για την φωτογράφηση!!!»

Σαββάτο 28/3/2013 πρωί – ημέρα της βάπτισης

Ξυπνάω και ακούω τον Κώστα που μου λέει…. «ξέρεις τι καιρό έχει έξω;»
Σηκώνομαι τρέχοντας και βλέπω μαύρο ουρανό, όλα μούσκεμα, βροχή να πέφτει ασταμάτητα, αέρα και κρύο… «Τι να κάνουμε, εξάλλου ούτε η πρώτη φορά είναι αλλά ούτε και η τελευταία που θα βρέχει σε μυστήριό μας» λέω «όπως και να έχει, θα κάνουμε super φωτογράφηση σήμερα!!!»

Ετοιμάζουμε τα πράγματά μας και φεύγουμε για την εκκλησία, τον Προφήτη Ηλία στο Μενίδι!

Ένα υπέροχο μέρος με τόσα χρώματα και τόσο πράσινο! Εκεί λοιπόν συναντάμε για πρώτη φορά τον Παπά Ηλία ο οποίος ήταν και ο παππούς του μικρού αλλά και ο παπάς που θα έκανε το μυστήριο!
Όση ώρα εμείς ετοιμαζόμασταν έψελνε, φώναζε «ΛΙΑΚΟ ΜΟΥ» και έδινε οδηγίες για να είναι όλα άψογα για την βάπτιση του εγγονού του! Ήταν πολύ χαρούμενος και μόνο που του λέγαμε ότι θα βαπτίσει τον εγγονό σήμερα βούρκωνε!!!

Οι αγαπημένοι μας φίλοι ήρθαν με τον μικρούλη τους και αφού βγάλαμε τις φωτογραφίες μας μπήκαμε μέσα στην εκκλησία για να ξεκινήσει η βάπτιση.
Ο τρόπος που έψελνε ο παπα Ηλίας, ο φωτισμός της εκκλησίας και η όλη ατμόσφαιρα, σε έκανε να νιώθεις μαγευτικά και τόσο μα τόσο ήρεμα.
Όλη την ώρα είχα στραμμένη την προσοχή μου στον παπά Ηλία γιατί ήθελα να πιάσω τις αντιδράσεις του στο άκουσμα του ονόματος του παιδιού. Και η στιγμή ήρθε : «Προσκάλεσε τον δούλο Σου» και εκεί που ακούγεται το όνομα Ηλίας, ο παπά Ηλίας αδυνατώντας να συνεχίσει τον λόγο του έγειρε συγκινημένος και αγκάλιασε τον εγγονό του και τον έσφιξε γερά στην αγκαλιά του!!!
Μία τόσο συγκινητική στιγμή που μας έκανε όλους να δακρύσουμε μέσα στην εκκλησία…
Αυτή η βάπτιση θα μου μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους. Μα πάνω από όλα που ήμουν δίπλα στην φιλενάδα μου και είδα τον μικρό μας μπέμπη να αποκτά όνομα!!!

Κατερινάκι μου να τον χαιρόμαστε και να είναι πάντα καλότυχος και χαμογελαστός!!!