Η ευλογία του να είσαι νονός!

Η βάπτιση της Αριάδνης στα Κύθηρα!

To να είσαι νονός δεν είναι κάτι απλό…και όλα ξεκινούν όχι όταν πει κάποιος το ναι ή προτείνει το να γίνει νονός, αλλά όταν βάλει το λάδι που σφραγίζει αυτή τη σχέση…

Μία σχέση ζωής που για μένα δεν έχει να κάνει ούτε με λαμπάδες, ούτε με παπούτσια, ούτε με τσουρέκια και πασχαλινά αυγά. Αλλά με το να είσαι ηθικός, πνευματικός γονιός κοντά στο παιδί, που έχεις αποκτήσει κάτω απο την σκέπη και την ευλογία του Θεού.

Πολλές φορές οι σχέσεις αυτές μπορεί να χαλάσουν για παρεξηγήσεις….άλλοτε χαζές και άλλοτε όχι, σημασία έχει όμως μόνο το παιδί και τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα είναι λίγα μπροστά στην ευλογία που λαμβάνει κάνεις με το να γίνει νονός.

Έχω την τύχη να είμαι νονά 2 αγοριών, τον Θοδωρή και τον Γιώργο, που την μέρα που βάπτιζα τοΝ πρώτο, γεννιόταν Ο δεύτερος και ο Μαριουλής μου να έχει νονό & νονά! Και για να πω την αμαρτία μου ανυπομονω να μεγαλώσουν τα βαπτιστήρια μου να με κυκλοφορούν τα βράδια!!!

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα αυθημερόν στα Κύθηρα και συγκεκριμένα στο χωριό Αβλέμονας, για την βάπτιση της Αριάδνης. Τρίτο μυστήριο που με έχουν κοντά τους η οικογένεια του Δημήτρη και της Μαρίας.

Αν και ήταν το πιο ζεστο Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού με τους 45 βαθμούς, ομολογώ ότι μαγεύτηκα από αυτή την βάπτιση. Λίγο το συγκεκριμένο μέρος που το ερωτεύτηκα, λίγο τα χρώματα….αλλά κατά κύριο λόγο από την παρουσία των νονών και από το βλέμμα της μικρής Αριάδνης!

Μου άρεσε η απλότητας τους , η επιλογή των ολόλευκων ρούχων της Αριάδνης αλλά και η λαμπάδα, μία απλή ολόλευκη και βαριά λαμπάδα με μοναδικό αξεσουάρ πάνω, μία λευκή κορδέλα! Η απλότητα και η κομψότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Η αγάπη τους για την μικρή φαινόταν και είμαι σίγουρη ότι αυτοι οι άνθρωποι περίμεναν αυτή την βάπτιση πως και πως όχι για τις φωτογραφίες και το γλέντι…αλλά για να γίνουν οι νέοι γονείς της Αριάδνης!

Όσο για την Αριάδνη…πραγματικά μπορώ να την φανταστώ σε 18 χρόνια από τώρα (όπου εγώ θα είμαι γρια…) δεσποινίδα, να περπατάει και με αυτά τα μάτια της να σαγηνεύει κόσμο!