Η σημασία της καλής σχέσης με τον φωτογράφο!

Φωτογράφιση γάμου Λεωνίδας & Ανθή Κτήμα Φιλία

Το πιο σημαντικό για ένα ζευγάρι που παντρεύεται, είναι η σωστή επιλογή φωτογράφου. Όχι όμως μόνο από θέμας φωτογραφικής ποιότητας αλλά και κατά πόσο ταιριάζει μαζί του. Ο φωτογράφος την ημέρα του γάμου, θα είναι αρκετές ώρες μαζί με το ζευγάρι που αρκετές φορές ξεπερνάει τις 12 – 13 ώρες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ο φωτογράφος πατάει απλά ένα κουμπί και ότι όλα γίνονται ώς δια μαγείας. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Ο φωτογράφος είναι εκεί για να καθησυχάζει, να δίνει λύσεις, να προτείνει πράγματα, να εμψυχώνει, να μεσολαβεί σε προβλήματα, μα πάνω από όλα να δημιουργεί το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας. Να είναι εκεί, για τα πάντα ουσιαστικά και για να προγραμματίζει την κάθε λεπτομέρεια που τον αφορά αλλά και σε σχέση με άλλους επαγγελματίες και με ότι άλλο είναι να γίνει εκείνη την ημέρα. Να οργανώνει το ζευγάρι αλλά και τους καλεσμένους, να αναθέτει αρμοδιότητες αν χρειαστεί σε ανθρώπους του ζευγαριού… και ουσιαστικά είναι το δεξί χέρι του ζευγαριού την ημέρα του γάμου. Α! Και να μην ξεχάσω…να φωτογραφίζει σωστά, καλλιτεχνικά, να μην του αποσπά τίποτα την προσοχή,να μην χάνει την έμπνευσή του και να δίνει ουσιαστικά την ψυχή του.

Δύσκολη η δουλειά του φωτογράφου έτσι; Και όλη αυτή η δουλειά δεν φαίνεται σε κανέναν άλλο, παραμόνο στο ζευγάρι και μόνο.

Και το πιο δύσκολο από όλα; Να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του ζευγαριού, να τους κανεις να βασιστουν σε σένα, ότι είσαι ο άνθρωπος τους. Και αν γίνει αυτό; Όλα κυλούν αρμονικά.

Και αν συμβουν διάφορα απρόοπτα που πάντα συμβαίνουν στους γάμους, να μην φοβάσαι τίποτα γιατί έχεις μαζί σου τον φωτογράφο σου ο οποίος θα τρέξει και θα είναι δίπλα σου από την αρχή έως το τέλος. Όχι της βραδιάς μόνο, αλλά και όταν σου παραδόσει αυτές τις εικόνες που θα μείνουν για πάντα.

Ο φωτογράφος γίνεται φίλος, μπαίνει στα σπίτια του ζευγαριού και είναι υπεύθυνο για τις αναμνήσεις…αυτών που τον εμπιστεύονται. Δύσκολη δουλειά…αλλά παράλληλα ιερή! Γιατί έχεις να κάνεις με συναισθήματα και στιγμές που δεν τις ξαναζεις!

Είμαι ευλογημένη που τα ζευγάρια μου με εμπιστεύονται, αλλά και εγώ δίνω την ψυχή μου γι αυτά!

Χαίρομαι πολύ που ο Λεωνίδας και η Ανθή είναι ένα ακόμα ζευγάρι που με εμπιστεύτηκε! Δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή για έναν καλλιτέχνη από την εμπιστοσύνη του πελάτη του!

Τώρα; Περιμένω να περάσουν οι επόμενες 13 ώρες για να πετάξω με προορισμό την Σαντορίνη, όπου βρισκονται για ταξιδι του μέλιτος για να κάνουμε την καλλιτεχνική τους φωτογράφιση. Θα επανέλθω με υλικό από Σαντορίνη. Μέχρι τότε, σας δίνω μία γεύση από τον γάμο τους που έγινε 7/07/2017!