Η σημασία του γάμου.

Φωτογράφηση Γάμου Βασίλης & Μαριάννα Άγιος Νικολαος Ραγκαβά – La soiree de Votanique

Από τότε που ασχολούμαι επαγγελματικά με την φωτογραφία, έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και με αποτέλεσμα πολλούς χαρακτήρες. Ο κάθε άνθρωπος με την δική του προσωπικότητα βάζει την δική του πινελιά σε κάθε στιγμή που εμπλέκεται.Και έχω καταλήξει ότι τελικά ο γάμος έτσι όπως γίνεται στην χώρα μας, ειναι μία μικρογραφία της καθημερίνοτητας μας. Άγχος, τρέξιμο, έλλειψη χρόνου (ποτέ δεν μας φτάνει) και έμφαση σε αυτά που δεν έχουν τοση σημασία, γιατί βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Βλέπουμε το πρόβλημα και την δυσκολία και ξεχνάμε τον στόχο..τον τελικό μας σκοπό. Έχω δει νύφες να καταρρέουν από το άγχος των προετοιμασιών ή επειδή κάτι δεν πήγε καλά και τελικά χάνουν ίσως όλη τη στιγμή ή μέρος της στιγμής τους. Τίποτα στη ζωή δεν ειναι εύκολο, ίσως και γι αυτό να είναι τελικά τόσο όμορφη η ζωή. Γιατί αυτό που την κάνει ιδιαίτερη, είναι ότι αν τελικά προσπαθείς , πάντα στο τέλος κερδίζεις.

Ο Βασιλης και η Μαριάννα, βρέθηκαν στην θέση να ακυρώσουν τον γάμο τους λόγω σοβαρού προβλήματος υγίειας ενός πολύ δικού τους ανθρώπου. Όλες οι προετοιμασίες σταμάτησαν 2 εβδομάδες πριν την αναμενώμενη ημερομηνία. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο γάμος θα πάρει αναβολή ίσως και για την επόμενη χρονιά, δέχτηκα ένα μήνυμα που έλεγε «Πότε μπορείς τον Νοέμβριο;» Και τελικά ο γάμος έγινε. Με μία απλότητα μοναδική, που σαν να ήταν βγαλμένη από παραμύθι. Γιατί αυτό που κυριαρχουσε, δεν ήταν υλικά πράγματα….αλλά αγάπη!

Θέλετε να οργανώσετε τον γάμο σας σωστά; Αποκτήστε το Bridal Diary Book!

Αυτό δεν ειναι η σημασία του γάμου τελικα; Όποιο νυφικό και να φορέσεις, θα είσαι όμορφη. Όσο στολισμό και να έχεις, εσένα θα κοιτάει ο γαμπρός και εσύ αυτόν. Όσο τρέξιμο και να ρίξεις για την προετοιμασία του γάμου σου και όσες δυσκολίες και να παρουσιαστούν, η ουσία είναι μία…. «Παντρεύεσαι αυτόν που αγαπάς…και αυτός εσένα»

Θα κλείσω το άρθρο μου με τα λόγια του ιερέα του γάμου τους, που ομολογώ ότι με καθήλωσαν γιατί είπε με 2-3 φράσεις την όλη σημασια του γάμου. Ας με συγχωρέσει που δεν θυμάμαι όλα τα λόγια του και ξεχνάω κάποια από αυτά, αλλά οι παρακάτω φράσεις του με εκαναν να νιωσω αυτο που λεμε ουσια…είπε λοιπον: «Θα έπρεπε να σας ευχηθώ Βίον Ανθόσπαρτον….θα το ευχηθώ…δεν είναι όμως έτσι. Γιατί ο γάμος έχει δυσκολίες….Ο άντρας λέει θα δούμε και η γυναίκα λέει, εδώ και τώρα. Αυτό από μόνο του είναι δύσκολο. Αν έρθουν παιδιά, καλώς να έρθουν. Αν δεν έρθουν, πάλι καλώς. Γιατί ο σκοπός του γάμου δεν είναι τα παιδιά. Αλλά δύο άνθρωποι γίνονται ένα και αποφασίζουν να πορευτούν μαζί…σαν ένα….»

Θέλετε να οργανώσετε τον γάμο σας σωστά; Αποκτήστε το Bridal Diary Book!

Μην ξεχνάτε την ουσία….είναι μία!!! Τα απλά είναι τα όμορφα…..και η αγάπη μας κάνει καλύτερους!