Λιοφίλια

η νύχτα των 10.000 μέτρων!

Εκτός από την φωτογραφία έχω άλλη μία μεγάλη αγάπη….το τρέξιμο!!! Πρίν από λίγες μέρες, το Σαββάτο 26/9/2015, μου δόθηκε η δυνατότητα να συνδυάσω τις δύο αυτες αγάπες μου και μετά από προτροπή του Δημήτρη Θεοδωρίδη, προπονήτη του Marathon Club , κάλυψα φωτογραφικά, με την δική μου ματιά, μια μαγική νύχτα. Την νύχτα των 10.000 μέτρων, γνωστή στον δρομικό κόσμο ως Λιοφίλια! Τα Λιοφίλια είναι ένας αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων σε στίβο που απευθύνεται σε elite αλλά και ερασιτέχνες δρομείς. Η ιδέα των «ΛΙΟΦΙΛΙΩΝ» γεννήθηκε το Φθινόπωρο του 2012 με αφορμή την ανάγκη ύπαρξης ενός αγωνιστικού «τεστ» αξιολόγησης των μελών του Marathon Club . Tο πρώτο event πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2012 στην βάση του Club, το Δημοτικό Στάδιο του Αγίου Δημητρίου έχοντας «άτυπο» χαρακτήρα και με την συμμετοχή 23 δρομέων μελών του Club και μερικών φίλων. Η διαφορετική και μοναδική εμπειρία ενός αγώνα 25 στροφών εντός Σταδίου «αγαπήθηκε» από τους ερασιτέχνες δρομείς με αποτέλεσμα την καθιέρωση του event.

Σήμερα εκτός του ότι το event έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου, όπως ο Γιώργος Καραβίδας, ο Δήμος Μαγγίνας, ο Κώστας Δρόσος κ.α.
Μία μαγική νύχτα λοιπόν, με πολύ γέλιο, αγωνία, πολλά PB και πολύ πολύ ιδρώτα λόγω της αυξημένης υγρασίας που ταλαιπώρησε όλους τους αθλητές! Μία νύχτα, που δεν θα σας το κρύψω ότι ζήλεψα λιγο που δεν ήμουν στην «άλλη» πλευρά…. Λίγο όμως, γιατί αν και μέλος του Marathon club ……είμαι αργή ακομά για τέτοιου επιπέδου αγώνα! Ίσως του χρόνου….ποιος ξέρει?
Ελπίζω, μέσα από τις εικόνες μου, να σας μεταδώσω λίγο από την ομορφιά του δρομικού κόσμου και γιατί όχι να γίνουν έμπνευση και κάποιοι από εσάς να κάνετε τα πρώτα σας δρομικά βήματα, όπως έκανα και εγώ πριν από ένα χρόνο!