Ο σημαντικός ρόλος της οικογενειακής φωτογράφησης στο γάμο.

Φωτογράφηση γάμου Δημήτρης & Τατιάνα Glyfada Golf Gardens

‘Ενα από τα πιο σημαντικά κομμάτια για μένα την ημέρα του γάμου ενός ζευγαριού, είναι η διαδικαδία της οικογενειακής φωτογράφησης, τόσο πρίν τον γάμο στα σπίτια τους, όσο και μετά το μυστήριο του γάμου. Για μένα δεν χωράει στο μυαλό μου το γεγονός, να μην έχει για παράδειγμα η νύφη φωτογραφία με την μαμά της στο σπίτι. Για μένα…η καλλιτεχνική φωτογραφία γάμου, δεν είναι μόνο το pre wedding ή το next day εκεί που όλα είναι ελεγχόμενα, αλλά είναι και να αποτυπώσεις καλλιτεχνικά, κάθε στιγμή του γάμου. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μέσα από αυτό το άρθρο μου θα ήθελα να εστιάσω, στο πόσο σημαντικές είναι οι οικογειακές φωτογραφίες την ημέρα του γάμου. Όταν μία κόρη φεύγει από το σπίτι της επίσημα για να ζήσει σε ένα άλλο σπίτι, η στιγμή για τον γονιό είναι πολύ μεγάλη. Για τον γονιό….εκείνη την στιγμή δεν βλέπει το παιδί του που είναι για παράδειγμα 30 χρονών. Αλλά βλέπει το παιδί του μωρό. Τα συναισθήματα έντονα. Το ίδιο ισχύει για τον γαμπρό. Αυτές οι εικόνες, μέρα με την μέρα…χρόνο με τον χρόνο αποκτούν μεγάλη αξία. Τα πρόσωπα αλλάζουν, μεγαλώνουν και κάποια φεύγουν. Παντού όλοι μας έχουμε φωτογραφίες οικογενειακές από κάποιο γάμο ή από κάποια βάπτιση. Μπορεί στο πέρασμα του χρόνου να φαίνονται παλιές αλλά κανείς δεν εστιάζει σε αυτό. Όλοι εστιάζουν στα πρόσωπα που απεικονίζονται μέσα σε αυτές.

Και για μένα οικογενειακή φωτογραφία δεν είναι απλά να βάλεις ανθρώπους δίπλα – διπλά και να πατήσεις ένα κουμπί. Είναι να τους στήσεις, να τους καθοδηγήσεις και να αλληλεπιδράσεις μαζί τους , για να πάρεις ένα αποτέλεσμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Φανταστείτε μία οικογενειακή φωτογραφία μετά από ένα γάμο, όπου όλοι κρατούν μπομπονιέρες, τσάντακια, τα σακάκια των κυρίων είναι ανοιχτα και όλο αυτό ο φωτογράφος το βλέπει…άρα θα το αποτυπώσει στην φωτογραφία του. Στην οικογενειακή φωτογραφία πρέπει να της δώσεις την αξία και την προσοχή που της αξίζει.

Πάντα καθοδηγώ το ζευγάρι μου και τους καλεσμένους τους κατα την διάρκεια της οικογενειακής φωτογράφησης. Μπορεί κάποιου να του φανεί περίεργο το ότι λέω κλείστε τα σακάκια σας και βάλτε τα χέρια σας στην τσέπη σας, αλλά ξέρω, ότι όταν δει το αποτέλεσμα θα καταλάβει τον λόγο!

Ο επαγγελματίας φωτογραφός, δεν πρέπει να αφήνει τίποτα στην τύχη. Ακόμα και το αυθόρμητο «πρέπει» να προσπαθήσει να το προβλέψει. Πρέπει να είναι έτοιμος να το αποθανατήσει. Ναι…δεν είναι εύκολο….όμως τελικά, είναι πολύ όμορφο να δημιουργείς. Μου αρέσει να λέω ιστορίες μέσα από τις φωτογραφίες μου. Κάθε φωτογραφία για μένα πρέπει να είναι τέλεια. Και η μετριότητα δεν χωράει σε στιγμές ζωής. Μου αρέσει να βάζω τον πήχη ψηλά και να κάνω τους ανθρώπους να είναι χαρούμενοι με τις φωτογραφίες μου.

Απολαύστε κάθε στιγμή του γάμου σας….ακόμα και τις οικογενειακές φωτογραφίες…ξέρω είναι κουραστικό να είσαι όρθιος και ταλαιπωρημένος από την ζέστη και από την ένταση της ημέρας και περιμένεις πώς και πώς , να γλεντήσεις, είναι όμως κομμάτι του γάμου, διαχρονικό και είναι αυτό που μας θυμίζει…ότι ο άνθρωπος χωρίς οικογένεια είναι μόνος…. Είτε η οικογένεια είναι οι φίλοι του, είτε αν είναι μονογονεική, είτε αν είναι τα αδέλφια του, είτε αν είναι η μαμάς του και ο μπαμπάς του.

O γάμος της Τατιάνας και του Δημήτρη έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Γλυφάδα και το party τους στο Glyfada Golf Gardens. Παρακάτω, η ιστορία του γάμου τους μέσα απο τα δικά μου μάτια!

Για να δείτε το prewedding της Τατιάνας και του Δημήτρη που έγινε στο πανέμορφο νησί της Σεριφου πατήστε εδώ