Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το φως στην φωτογραφία.

Φωτογράφηση Next Day Πέτρος & Νικολίτσα

Είμαστε σε μια χώρα πραγματικά ευλογημένη με τον ήλιο να κυριαρχεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας και παρόλα αυτά οι γαμοι γίνονται νύχτα….κάτι που κάθιστά τους Ελληνικούς γάμους από τους δυσκολότερους παγκοσμίως φωτογραφικά, λόγω της έλλειψης φωτός. Και εντάξει, με τους καλοκαιρινούς γάμους που έστω αν το μυστήριο γίνεται σε εξωτερικό χώρο υπάρχει φώς…τι γίνεται όμως με την καλλιτεχνική φωτογράφηση του ζευγαριού μετά τον γάμο ή με τους χειμωνιάτικους γάμους; Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις φώς και γραφή. Χωρίς φως δεν υπάρχει φωτογραφία και φυσικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστίσει το ανθρώπινο μάτι και την ικανότητα που έχει να προσασμόζεται σε πολύ σκοτεινές φωτιστικά συνθήκες….γι αυτό συνηθίζω να λέω ότι αυτά που βλέπει το μάτι δεν μπορεί να τα πιάσει η μηχανή.

Η νυχτερινή φωτογράφηση έχει άλλη μαγεία…πιο ατμοσφαιρική. Όμως δεν μπορεί να έχει όλα αυτά που προσφαίρει το φως. Χρώματα, σκιές, υφές, ζωντάνια….όλα αυτά με το σκοτάδι χάνονται. Δεν υπάρχουν.

Ένας από τους λόγους που η καλλιτεχνική φωτογράφιση του ζευγαριού γίνεται άλλη μέρα (next day ή day after), εκτός από την έλλειψη χρόνου για να γίνει την ίδια μέσα, είναι και το φως. Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν καλοκαίρι και αν δεν κάνουν την φωτογράφηση τους κάποια επόμενη μέρα, χάνουν όλα αυτά τα χρώματα του καλοκαιριού και η φωτογράφησή τους θα έχει χειμωνιάτικο προφίλ.

Στο εξωτερικό η καλλιτεχνική φωτογράφηση του ζευγαριού γίνεται την ίδια μέρα. Η τελετή γίνεται συνήθως νωρίς το μεσημέρι και το πάρτυ το βράδυ, οπότε στον κενό χρόνο μέχρι το γλέντι, γίνεται η φωτογράφηση του ζευγαριού.

Δεν είναι τυχαίο που κορυφαίοι φωτογράφοι γάμου που έχουν παρευρεθεί για σεμινάρια στην χώρα μας έχουν πει….. «Πώς μπορείτε και φωτογραφίζετε νύχτα; Είναι εφτιάλτης»

Η next day φωτογράφιση του Πέτρο και της Νικολίτσας έγινε στην Βαρυμπόμπη, που αυτό το δάσος σε συνδυασμό με το φώς μου έδωσαν την δυνατότητα να αποτυπώσω τια παρακάτω εικόνες!

Μη φοβάστε το φώς λοιπόν….γιατί είναι αυτό που θα κάνει τις φωτογραφίες σας να μοιάζουν σα να είναι βγαλμέες από παραμύθι αλλά θα δώσουν και στον φωτγροάφο σας την δυνατότητα να δημιουργήσει με τις πολλές επιλογές που του δίνει ο ήλιος!

Για να δείτε την φωτογράφηση του γάμου του Πέτρου και της Νικολίτσα πατήστε εδώ

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες με το γιατί να επιλέξετε να κάνετε next day πατήστε εδώ