Πρέπει πάλι να ξαναντυθώ απο την αρχή όπως στο γάμο;

Φωτογράφιση Next Day στην Σαντορίνη!

Αν και όλο ένα και περισσότερα ζευγάρια πλέον επιλέγουν την φωτογράφιση της επόμενη μέρας , Next day ή Day after όπως λέμε εμείς οι φωτογράφοι….συναντάω σχεδόν κάθε φορά τα εξής ερωτήματα:

  1. Πρέπει να ξαναντυθώ πάλι από την αρχή όπως στο γάμο;
  2. Τι; Πάλι θα βάφομαι και θα χτενίζομαι;
  3. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο ο γάμος. Τι να τις κάνω αυτές τις φωτογραφίες;
  4. Που να τρέχουμε ξανά;

Αυτές είναι μόνο λίγες απο τις ερωτήσεις που συνήθως κάνουν τα ζευγάρια μου οταν τα συναντώ για πρώτη φορά και αναφέρομαι στο θέμα της φωτογράφισης της επόμενης μέρας. Αν πάλι τους αναφέρω, για εκτός έδρας εκεί αντιδρούν μερικές φορές ακόμα πιο πολύ.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά όλα. Καταλαβαίνω….είναι ίσως λίγο μπελάς να ντύνεσαι ξανα από την αρχή και ειδικά για τις γυναίκες που πρέπει να έχουν και μακιγιαζ και χτένισμα. Όμως η καλλιτεχνική φωτογραφία είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό που δεν μπορείς να το ζήσεις πολλές φορές στη ζωή σου εκτός και αν είσαι μοντέλο!

Η μέρα του γάμου έχει αρκετό άγχος…Να συντονιστούν όλοι, το μυστήριο, οι καλεσμένοι, η δεξίωση κοκ Είναι μια αρκετά αγχωτική διαδικασία διότι πρέπει σε συγκεκριμένη ώρα να ειναι το ζευγάρι στην εκκλησία και στη συνέχεια στον χώρο της δεξίωσης. Και φυσικά αυτό γίνεται σε όλους τους γάμους σε όλο τον κόσμο! Έχουμε την τύχη να είμαστε σε μία ευλογημένη χώρα που έχουμε φως και ήλιο και οι περισσότεροι γάμοι γίνονται καλοκαίρι, όμως η κουλτούρα μας έχει τους γάμους να γίνονται απόγευμα ή βράδυ σε αντίθεση με το εξωτερικό που γίνονται μεσημέρι. Έτσι λοιπόν τα ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν καλοκαίρι για να έχουν καλό καιρό, ήλιο, χρώμα και κάνουν τον γάμο 20:00 το βράδυ! Τέλεια, όταν μετά το μυστήριο θα ακολουθήσει το πάρτυ. Τι γίνεται όμως με τις γαμήλιες φωτογραφίες; Συνήθως πέφτει το φως και οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες, έχουν κάτι από χειμώνα καθώς έχει πέσει η μαύρη νύχτα.

Αλλά ακόμα και αν ο γάμος είναι 18:00 (που κάνει ζέστη για καλοκαίρι…..) και η καλλιτεχνική φωτογράφιση του ζευγαριού γίνει σχετικά αμέσως μετά το τέλος του μυστηρίου, συμβαίνει αυτό που όλοι έχουν συναντήσει στους γάμους….το ζευγάρι να καθυστερήσει πολύ να κάνει είσοδο στον χώρο της δεξίωσης κάτι που αγχώνει όλα μα όλα τα ζευγάρια! Το ζευγάρι μετά την τελετή ανυπομονεί να πάει να γλεντήσει με τους καλεσμένους του.

Θέλει να πάει να γιορτάσει την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής του. Το ότι αργεί να προσέλθει στον χώρο της δεξίωσης τον στρεσάρει και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ξεκινάει η καλλιτεχνική φωτογράφιση και χτυπάνε τα κινητά με εκφράσεις του τύπου…. «Που είστε; Έχετε αργήσει και ο κόσμος περιμένει» Αυτό είναι αρκετό για το ζευγάρι για να μην απολαύσει αυτή τη διαδικασία για τις εικόνες που θα στολίσει μετά το σπίτι του! Μα θα μου πείτε…έχει εικόνες από τον γάμο! Ναι…και φυσικά έχει! Για να θυμάται τι έγινε εκείνη την μέρα! Σχεδόν κανείς όμως δεν έχει σε κορνίζα στο σπίτι του την ώρα που του βάζουν τις βέρες!!!

Η μέρα του γάμου έχει μία ροή! Μία ροή οπου ο φωτογράφος έχει καθήκον να αποτυπώσει με καλλιτεχνικό και μοναδικό τρόπο, αλλιώς για πιο λόγο το ζευγάρι να επιλέγει επαγγελματία φωτογράφο για τον γάμο του! Πέρα όμως από αυτό, υπάρχει και το κομμάτι της καλλιτεχνικής φωτογράφισης του ζευγαριού. Εκεί που είναι μόνο αυτός και αυτή! Χωρίς πίεση, άγχος και είναι εκεί για να χαρούν, να γιορτάσουν τον γάμο τους και αυτό να αποτυπωθεί ως κάτι μοναδικό! Μόνο αυτός και αυτή! Αυτή η μοναδικότητα και αυτός ο έρωτας είναι που θα αποτυπωθεί! Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, θα έχει φύγει το άγχος της προετοιμασίας και θα υπάρχει αυτή η γλύκα, ότι επιτέλους παντρεύτηκα τον άνθρωπό μου! Αυτές οι φωτογραφίες θα μπουν σε κορνίζες, αυτές τις φωτογραφίες θα έχουν οι γονείς μας στο σπίτι μας…αυτές τις φωτογραφίες θα βλέπουν τα εγγόνια μας. Αυτές δεν βλέπουμε και εμείς από τους προγόνους μας΄

Δεν υπάρχει ζευγάρι που επέλεξε τελικά να κάνει next day και να το μετάνιωσε! Κανένα όμως! Και χαίρομαι όταν μπαίνω στα σπίτια τους μετά από καιρό και βλέπω αυτές τις φωτογραφίες τους να είναι παντού τριγύρω!

Αν όλο αυτό το συνδυάσεις με το να επιλέξεις να κάνεις αυτή την φωτογράφιση σε ένα διαφορετικό μέρος για να δώσεις κάτι διαφοετικό ή για να έχεις κάτι από το ταξίδι του μέλιτος…τότε το αποτέλεσμα είναι μαγίκο!

Και δεν είναι κάτι δύσκολο…είναι απλό!

«Θέλουμε πολύ να έρθεις μαζί μας στην Σαντορίνη να μας φωτογραφίσεις. Θα έρθεις;» – Λεωνίδας & Ανθή 7/7/2017

Για να δείτε φωτογραφίες από τον γάμου του Λεωνίδα και της Ανθής πατήστε εδώ .

ΥΓ Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους Γιώργο Βεντούρη και Τρύφωνα Τρυφωνόπουλο που καθώς γνωρίζουν πολύ καλά το νησί, μου είπαν σε ποια σημεία να πάω το ζευγάρι μου για να τους φωτογραφίσω. Σας ευχαριστώ!