Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

Μία ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική φωτογράφηση!!!

Ήταν η πρώτη φορά που κάλυψα ένα τέτοιο γεγονός φωτογραφικά και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι είχα πολύ άγχος καθώς είναι εντελώς διαφορετική η φωτογραφία γάμου και πορτραίτων από την αθλητική φωτογραφία.
Πήγαινα για πρώτη φορά στον Σύνδεσμο αν και είχα ακούσει πολλά γι αυτόν από την φίλη μου Μαρία η οποία εργάζεται εκεί. Ήθελα να δω και από κοντά λοιπόν τι είναι αυτό που κάνει να λάμπει το πρόσωπο της κάθε φορά που μου μίλαγε για τον Σύνδεσμο.
Όλοι οι εθελοντές ήταν μία μεγάλη και όμορφη παρέα! Όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι που σε λίγη ώρα θα ξεκίναγαν οι επιδείξεις των θεραπευομένων του συνδέσμου και έτρεχε ο καθένας για να ολοκληρώσει την δουλειά που είχε αναλάβει. Άλλος καθάριζε, άλλος ετοίμαζε τα άλογα και όλοι μα όλοι είχαν ένα σημαντικό ρόλο!
Η ώρα πλησίαζε και άρχισαν να καταφθάνουν οι θεραπευόμενοι καθώς και οι θεατές.
Οι τελευταίες οδηγίες από τους υπευθύνους και από τα μεγάφωνα ακούστηκε η έναρξη των επιδείξεων …
Και εκεί που εγώ και ο Κώστας είχαμε πάρει τις θέσεις μας και βλέπαμε τον πρώτο αναβάτη να ανεβαίνει με την βοήθεια των εθελοντών στο άλογό του, άρχισα να κλαίω με λυγμούς από τον θαυμασμό για τους αναβάτες και την όμορφη παρουσίασή τους στον στίβο! Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπιασα τον εαυτό μου να έχω κατεβάσει την φωτογραφική μηχανή μου και να θαυμάζω τους αθλητές καθώς ήταν πάνω στα άλογα τους. Η παρουσία τους με έκανε να χαμογελώ και να συγκινούμαι παράλληλα και κάθε ένας που ολοκλήρωνε την παρουσίασή του και είχε ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, έκανε την καρδιά μου τόσο ανάλαφρη και ευτυχισμένη!
Αυτό το χαμόγελο, ήταν που με έκανε να κατανοήσω για πρώτη φορά την λάμψη της Μαρίας στο πρόσωπο της κάθε φορά που μου μίλαγε για τον Σύνδεσμο!
Και αυτή την λάμψη την είχαν και όλοι οι εθελοντές οι οποίοι δεν σταμάτησαν καθ όλη την διάρκεια των επιδείξεων να εργάζονται για την ομαλή εξέλιξη των αγώνων!!!
Και εκεί που νόμιζες ότι η γιορτή τελείωσε….τότε ήταν ακριβώς που ξεκίναγε!!! Με την ολοκλήρωση των επιδείξεων, χαρές, γέλια, αγκαλιές, χαμόγελα, από όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές!

Κάθε ένας από τους θεραπευόμενους που παραλάμβανε τον έπαινό του, χοροπήδαγε από την χαρά του και έδειχνε το δίπλωμά του στους γονείς του που παρακολουθούσαν από τις κερκίδες περήφανοι.
Κάποια στιγμή έρχεται ένα κοριτσάκι και μου λέει: «Κυρία? Τα κατάφερα?» και βέβαια αγάπη μου τα κατάφερες!!! Μπράβο σου για όλα! Ήσουν υπέροχη…της απάντησα!!!
Με το τέλος των απονομών και αφού ο κόσμος έφυγε έμειναν όλοι οι εθελοντές για να γιορτάσουν την δική τους νίκη! Την δική τους επιτυχία!!! Την ολοκλήρωση των επιδείξεων του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας !
Μιλήσαμε με μερικούς από αυτούς για το πώς νιώθουν για τον Σύνδεσμο και πραγματικά τα λόγια τους ήταν τόσο συγκινητικά που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι αυτά που πραγματικά αξίζουν σε αυτή τη ζωή, δεν είναι τα υλικά αγαθά. Αλλά το να έχεις το μεγαλείο ψυχής να βοηθάς συνανθρώπους σου και να προσφέρεις με την μόνη σου και μεγαλύτερη ανταμοιβή που υπάρχει, το χαμόγελο ενός παιδιού…
Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεραπευτές και τους εθελοντές του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας για την προσφορά τους αλλά και γιατί μας έδωσαν την δυνατότητα να νιώσουμε και εμείς την χαρά που βιώνουν καθημερινά!
Πληροφορίες για τον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε στο site www.trag.gr.
Οι εθελοντές και οι θεραπευτές που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση και ομαλή εξέλιξη των επιδείξεων είναι με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω: Ammann Fabiene, Bentofte Sofie, Buskets Marta, Dimitriadis Sophia, Jelinska Paulina, Lado Antonella, Ruiz Ochoa Sandra, Van Rossem Agnes, Weiner-Angelakis Andrea-Patricia, Αμοργινού Σοφία, Απέργη Κική, Αργυρού Μαρία, Βουγιούκα Ράνια, Γερακάρη Ολυμπία, Γιογουτζόγλου Χάρης, Γιολδάσης Κώστας, Γκόλια Κωνσταντίνα, Ευσταθιάδου Μαρία, Καρουζάκη Δήμητρα, Κουρούσιας Δημήτρης, Κωνσταντινίδη Ελένη, Λαγκώνα Άννα-Μαρία, Λειβαδά Αδαμαντία, Λιάπη Μαρία, Μακρή Βάσια, Μάνεση Αγγελική, Ματαξά Ευαγγελία, Μεταξά Γεωργία, Μεταξά Χαρά, Νικολούδη Μαρία, Ντέτσικα Ματίνα, Πετρογιάννη Κατερίνα, Πέτσα Κωνσταντίνα, Πρέντζα Αθανασία, Σίμου Μαρία, Σταμούλη Αριάννα, Σταυροπούλου Anne, Στρομπολάκος Γιώργος, Συννεφιά Έφη, Τσίγκανου Αριάδνη, Φαλτάκα Ελένη, Φραντζέσκος Δημήτρης, Φωτοδήμος Περικλής, Χαϊκάλη Άννα, Χατζηλιάδης Δημήτρης, Χομορίτη Κατερίνα, Χρυσανθάκη Σίσσυ.

Θέλω να καλπάσω στο Όνειρό μου… Θα κρατάς το χέρι μου;