Pre wedding φωτογράφηση

μέσα από τα μάτια μίας μέλλουσας νύφης

Σε προηγούμενο άρθρο μου και συγκεκριμένα στο Πέτρος & Νικολίτσα Pre wedding φωτογράφιση στην Ύδρα αναφέρθηκα στην σημασία της Pre wedding φωτογράφισης και πως βοηθάει το ζευγάρι.

Όμως καλύτερα αντί για μένα, θα ήταν να σας περιγράψει την εμπειρία της η ίδια η Νικολίτσα έτσι όπως το έζησε η ίδια μαζί με τον σύντροφό της Πέτρο για να δείτε μέσα από τις λέξεις τις την δική της πλευρά!

Προτού περιγράψω με τη σειρά μου πώς βιώσαμε όλη αυτή την υπέροχη εμπειρία της pre-wedding φωτογράφισης, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν γνωρίζαμε τη συγκεκριμένη διαδικασία, μέχρι που μας το ανέφερε η άρτια καταρτισμένη φωτογράφος μας Αλίκη Κορωναίου. Αρχικά ξαφνιαστήκαμε και φοβηθήκαμε. Ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Στην πορεία όμως, μέσα από την περιγραφή της Αλίκης, καθώς επίσης και μετά από την παρουσίαση παρόμοιας δουλειάς της με άλλα ζευγάρια, αρχίσαμε να πιστεύουμε στην σημαντικότητα αυτής της διαδικασίας. Ως ένα απλό και καθημερινό ζευγάρι μη εξοικειωμένο με κάμερες, αντιληφθήκαμε ότι μια τέτοια προεργασία θα μας προετοίμαζε κατάλληλα για το επόμενο στάδιο του γάμου. Σαφώς δεν πρέπει να αρνηθώ ότι άλλο ένα κίνητρο για εμάς αποτέλεσε η πρόκληση για να βιώσουμε κάτι καινούργιο, διαφορετικό και άγνωστο!. Έχοντας ήδη γνωρίσει την Αλίκη, πρώτα μέσα από τη δουλειά της και εν συνεχεία και κατ΄ιδίαν, αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτό το βήμα και να πούμε το ναι.Στην αρχή υπήρχε ενθουσιασμός. Καθώς όμως οι μέρες περνούσαν και πλησίαζε η ημερομηνία της prewedding φωτογράφισης, άρχιζε να μας κυριεύει το άγχος. Κυρίως εμένα. Άγχος σε όλα τα επίπεδα. Από το τι θα φορέσουμε, το μακιγιάζ και το χτένισμα, μέχρι και το πώς θα «γράφουμε» μέσα από τον φακό ενός επαγγελματία. Γιατί πλέον ξεφεύγουμε από τα όρια της selfi και των οικογενειακών φωτογραφιών που οποιαδήποτε ατέλεια απλά θα φαινόταν αστεία! Η Αλίκη όμως ήταν συνέχεια δίπλα μας. Παρά το ότι την «βομβάρδιζα» με μηνύματα και φωτογραφίες για τα ρούχα και τα παπούτσια ήταν πάντα παρούσα. Πάντα ευδιάθετη και έτοιμη να μας συμβουλεύσει! Ίσως για αυτό και όταν συναντηθήκαμε εκείνο το πρωινό στο μετρό με προορισμό την Ύδρα, είχαμε την αίσθηση ότι δεν πάμε για φωτογράφιση, αλλά για μια μονοήμερη εκδρομή.

Φτάνοντας στην Ύδρα, και ξεκινώντας τη διαδικασία λήψης φωτογραφιών, το άγχος είχε ήδη παραμεριστεί. Τα αστεία της, η άνεσή της, ο επαγγελματισμός της και οι συμβουλές της μας έδωσαν την αίσθηση ότι η όλη διαδικασία ήταν κάτι το οποίο είχαμε ξανακάνει. Δεν νιώθαμε ότι είχαμε απέναντί μας έναν επαγγελματία αλλά μια φίλη που μας φωτογράφιζε για να θυμόμαστε εκείνο το ταξίδι στην Υδρα. Σαφώς υπήρξε κούραση, ζέστη πολύ, όπως επίσης και ορισμένα ενοχλητικά κουνουπάκια! Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν μας επηρέασε αρνητικά! Όλα κύλησαν ομαλά και ιδιαίτερα διασκεδαστικά!Όταν ολοκληρώθηκε η φωτογράφιση και θέλησα να δω το αποτέλεσμα μέσα από τα «μάτια» της Αλίκης, η έκπληξη μας ήταν μεγάλη! Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και πολύ καλύτερο από όσο φανταζόμασταν! Η Αλίκη είχε καταφέρει να αποθανατίσει με τον πιο υπέροχο τρόπο «στημένες» αλλά και αυθόρμητες στιγμές μας! Είχα στην κυριολεξία αρπάξει την κάμερα της και δεν χόρταινα να μας βλέπω ξανά και ξανά! Η μία φωτογραφία ήταν καλύτερη της άλλης!Έχοντας πλέον ολοκληρώσει την prewedding φωτογράφιση, και περιμένοντας ανυπόμονα την μέρα του γάμου μας, νιώθουμε πως είμαστε έτοιμοι για να σταθούμε άνετα και χωρίς άγχος μπροστά στην κάμερα. Είμαστε σίγουροι ότι η Αλίκη θα αποδώσει με την φωτογραφική της μηχανή το συναίσθημα, τον ενθουσιασμό και το ρομαντισμό που θα χαρακτηρίζουν εκείνη την ημέρα. Διότι η prewedding φωτογράφιση δεν μας έδωσε απλά την ευκαιρία να μάθουμε να στεκόμαστε μπροστά στην κάμερα, αλλά να γνωρίσουμε την Αλίκη και εκείνη εμάς. Και όλο αυτό να μπορέσει να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι το άλμπουμ του γάμου είναι αυτό που θα «μείνει» στο τέλος. Διότι όσο πιο αληθινές είναι οι φωτογραφίες, τόσο περισσότερο θα κρατούν μέσα τους το συναίσθημα εκείνης της μέρας! Και το ξεφύλλισμα αυτού μεταγενέστερα θα μας ταξιδεύει σε εκείνη την καλοκαιρίνη νύχτα του Ιουλίου που παντρεύτηκα τον άνθρωπο μου! Ευχαριστούμε Αλίκη για αυτές τις στιγμές που ζήσαμε, αλλά και για αυτές που έρχονται!

 
Για να δείτε όλη την φωτογράφιση του Πέτρου και της Νικολίτσας που έγινε στην Ύδρα, πατήστε εδώ .