Φωτογράφηση Βάπτισης

Αλίκη Κορωναίου | Wedding Photographer

H μαγεία της φωτογραφίας

Ένα μωρό, δεν έχει αναμνήσεις από την ημέρα της βάπτισής του. Αυτό από μόνο του είναι κάτι που πρέπει οι γονείς να λαμβάνουν υπόψη τους.

Η φωτογράφηση βάπτισης, όπως και του γάμου δεν είναι απλά μία φωτογράφηση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και το αποτέλεσμα της είναι το μοναδικό που θα μείνει από την βάπτιση ενός παιδιού και το μόνο που θα έχει το παιδί πραγματικά στα χέρια του από την ημέρα της βάπτισής του.

Αυτή είναι και η μαγεία της φωτογραφίας είναι ότι αναπαράγει μία στιγμή για πάντα!

Η βάπτιση είναι εξίσου δυνατή στιγμή για ένα ζευγάρι, βλέποντας το μωρό τους να αποκτά όνομα! Και όπως κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή μας, καλό είναι να αποτυπώνεται για να μένει για πάντα ζωντανή!

Η επιλογή του φωτογράφου βάπτισης θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το στυλ του φωτογράφου. Επιλέγουμε τον φωτογράφο για την ματιά του, γιατί μας αρέσει αυτή και ταιριάζει με εμάς!

Όπως και εμείς έχουμε τον χαρακτήρα μας έτσι και ο φωτογράφος μας έχει την ματιά του! Αν αυτά τα δύο συνδιαστούν σωστά τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Με ποια κριτήρια επιλέγω φωτογράφο

Επιλέγουμε τον φωτογράφο σύμφωνα με το στυλ του. Μας αρέσει αυτό που βλέπουμε; Είναι κοντά σε εμάς; Μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας  και την οικογένειά μας μέσα στις φωτογραφίες του;

Ζητάμε να δούμε ολοκληρωμένες βαπτίσεις! Από την αρχή ώς το τέλος. Όχι απλά 10-20 φωτογραφίες τις πιο καλές και καλλιτεχνικές.

Η βάπτιση δεν είναι μόνο καλλιτεχνική φωτογραφία, αλλά και αποτύπωση όλων των στιγμών της με καλλιτεχνικό τρόπο!

Τον ρωτάμε να μας πει πώς ακριβώς δουλεύει την ημέρα της βάπτισης και ζητάμε να μας λύσει όλες τις απορίες μας ή ακόμα και φόβους μας.

Τέλος, μας ταιριάζει σαν χαρακτήρας; Ο φωτογράφος θα περάσει μαζί σας αρκετές ώρες την ημέρα της βάπτισης και θα έρθει κοντά σε εσάς και την οικογένειά σας.

Πάντα επιλέγουμε επαγγελματία φωτογράφο και όχι κάποιον ερασιτέχνη ή φίλο. Ο επαγγελματίας πέρα από την τεχνογνωσία, έχει και την εμπειρία να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε προκύψει την ημέρα της βάπτισής σας αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό και πανω από όλα έχει την ματιά να αποτυπώσει την βάπτιση σας καλλιτεχνικά.

Γιατί είναι σημαντικό να έχω τον φωτογράφο της βάπτισης μου όλη την ημέρα;

Η μέρα της βάπτισης είναι συνήθως δύσκολη για τα μωράκια.

Αρκετός κόσμος, νέα πρόσωπα, φασαρία και αναστάτωση, είναι μερικά από αυτά που θα αναστατώσουν τους μικρούς πρωταγωνιστές.

Καλό είναι να προγραμματίσετε μια οικογενειακή φωτογράφηση πριν την βάπτιση σας έτσι ώστε να εξοικειωθείτε όλοι μαζί με την διαδικασία της φωτογράφησης αλλά και το μωρό να δει την διαδικασία σαν παιχνίδι.

Αυτό εκτός από υπέροχες εικόνες που θα έχετε είτε για την προσωπική σας συλλογή ή ακόμα για να δημιουργήσετε ένα βιβλίο ευχών, σας δίνει την δυνατότητα να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα ή πρωινό παρέα με την οικογένειά σας!

Ποιο είναι το κόστος ενός φωτογράφου βάπτισης;

Πριν αναρωτηθείτε ποιο είναι το κόστος ενός φωτογράφου βάπτισης, σκεφτείτε τα παρακάτω ερωτήματα:

Πόσο κοστολογείτε εσείς τις αναμνήσεις του παιδιού σας; Τι θα απαντήσετε στο παιδί σας αν αναρωτηθεί γιατί δεν έχει φωτογραφίες από την βάπτισή του;

Τώρα μπορειτε να σκεφτείτε ποια είναι η πραγματική αξία της φωτογραφίας βάπτισης

Δεν είναι στολισμός, δεν είναι αξεσουάρ, δεν είναι ρούχα…είναι οι στιγμές σας!

Και συγκεκριμένα οι στιγμές του παιδιού σας! Είναι ζωντανές στιγμές που θα μείνουν για πάντα και θα θέλει να τις δει και αυτό!

Όταν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς για την βάπτισή σας, σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς και  βάλτε τα στη σειρά από το ποιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό.

Έτσι θα μπορέσετε και εσείς να έχετε έναν οδηγο που θα μπορέσει να σας βοηθήσει στο τι να δώσετε βαρύτητα και τι όχι.

Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ είναι ότι η βάπτιση είναι στιγμή δική σας, την οικογένειας σας αλλά πρωτίστως του παιδιού σας!

 

3 Αυγούστου 2013 ΑΛΙΚΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ